Gerberastrasse 2 gerard@rozing.de +497219473096

32. International Symposium on Chromatography, ISC 2018 in Cannes-Mandelieu, 23-27 September

Aan dit symposium had Gerard aan de voorbereidingen meegewerkt, had taken bij de uitvoering en ook nog een wetenschappelijke voordracht voor de Canadese firma (AES) waar hij adviseur is. Naar de Cote d’Azur, daar liet ik hem niet alleen naar toegaan😎.

Op 22 september gingen we vanaf Karlsruhe met de trein (ICE, TGV) naar Cannes. Eerst naar Parijs, waar we aankwamen op de Gare de l’Est. Hier moesten overstappen op de twee metro lijnen om naar de Gare de Lyon te gelangen. Ging allemaal wel goed maar het was een heel gedoe. De metro is weliswaar goed beschilderd, dus niet al te moeilijk, alleen de vele trappen op en af met koffers – we moesten namelijk nog een keer overstappen – is lastig.

Na aankomst in Cannes om ongeveer 19.30 uur was er geen taxi te bekennen. Dus Uber gebeld. Die kwam na 10 minuten. Die avond hebben we in het hotel gegeten, moe van de reis (om 9.30 uur afgehaald, dus 10 uur onderweg geweest).

De volgende dag de omgeving verkend. Het Pullmanhotel ligt direct aan het strand. ’s Middags naar het conferentie center. Dat was ongeveer een half uur lopen van het hotel. Daar heeft Gerard zich ingecheckt voor de conferentie. Die begon op dezelfde dag met een openings ceremonie, voordracht en een receptie. Daar was genoeg te eten en te drinken zodat we ‘s avonds niets meer nodig hadden. Gelukkig reed daarna een shuttle zoals ook de volgende dagen.

Maandag heb ik de omgeving verkend samen met Doris, Gabi en Elaine, die ook regelmatig met hun mannen meekomen en dan dus vakantie hebben. Gegeten hebben we die avond in La Brocherie, een restaurant aan de jachthaven. Wel duur, voor die prijs eten we drie keer met Gert-Jan in het Stövchen in Karlsruhe.

Dinsdag zijn we met z’n drieen met de bus naar Cannes gereden (ons hotel in Mandelieu ligt circa 7 km uit het centrum vandaan). Indrukwekkend de vele oude gebouwen en ook de vele toeristen die vanaf de cruiseboten in de stad uitzwerven. Er waren die dag geen zeilschepen te zien vanwege de mistral.

’s Avonds werd er een diner gegeven door de sponsor Shimadzu, die bij de openings receptie van het symposium naar aanleiding van hun 50-jarig jubileum aan iedere deelnemer wijnglazen gaf.

Woensdag zijn alleen Elaine en ik weer naar Cannes gereden en hebben daar de veerboot naar het eiland St. Margarethe genomen. Mooi eiland met een binnenmeer. Je kan er heerlijk wandelen en zwemmen. En ’s avonds weer een diner, dit keer in het hypodroom van Cannes. We vertrokken met 6 bussen vanaf het conferentiecomplex en door de file kwam de laatste bus eerst om 20. 30 uur aan.

Donderdagmorgen ben ik naar het conferentiecentrum gelopen. En wat schetst mijn verbazing. Ik zie golfers die met de veerboot van de ene 9-hole naar de andere 9-hole worden overgezet. En ook boten die uit het water gehaald worden en op grote stellages geparkeerd worden.

Donderdagmiddag was Gerard eindelijk vrij en zijn we met de bus naar Cannes gereden en vooral de jachthaven was zijn trekpleister. Je kijkt je ogen uit. Werkelijk waar. Enorme motorjachten a la James Bond.

Vrijdagmorgen zouden we door Uber om 9.30 uur afgehaald worden van het hotel, maar wat kwam geen taxi. Dan maar een “normale” taxi, die kwam ook niet. Op het allerlaatste moment zijn we met de bus naar het station gereden. Bijna een hartverzakking, want de trein wacht niet.

De terugreis ging weer via Marseille, maar via een ander traject als op de heenreis. Bij aankomst in Karlsruhe een taxi genomen (die stonden er tenminste).

Al met al een interessante week met heel mooi en warm weer.