Gerberastrasse 2 gerard@rozing.de +497219473096

Een te korte vakantie

Op uitnodiging van ons ex-lid der tennisafdeling Uschi Müller voor een bezoek en tennistoernooi bij hun tennisclub in Eurasburg in de buurt van de Starnberger See hadden we het idee er een paar dagen vooraf aan vast te knopen om in Allgäu te fietsen en te wandelen. Daarbij konden we de nieuwe fietsdrager die we voor de nieuwe auto gekocht hadden gelijk uitproberen. Daarom zij we op zondag 19 augustus om 12.00 uur vertrokken naar de Forggensee, Allgäu.

Daar aangekomen bij Schnöllerhof ontdekten we dat de zee bijna uitgedroogd was. Het waterniveau was 10 meter lager als normaal. De bootstijgers stonden op het land in plaats van in het water doordat er werkzaamheden aan de stuwdam nog bezig waren waardoor men het stuwmeer bijna had laten leeglopen.

Dat ondervonden we ook maandag tijdens onze eerste fietstocht om de Forggensee.

In plaats van over de dam te fietsen, moesten we eromheen over houten vlonders. Op zich geen probleem, maar doordat de trappen erg stijl waren heel lastig om met de fiets naar beneden te komen. Alleen was dit niet te doen. We hebben om de beurt eerst mijn fiets en toen die van Gerard naar beneden getransporteerd.

In het hotel hadden we nog een onverwachte zeer toevallige ontmoeting met een ex-HP collega van Gerard. Caecilia en Gerhard Büchele met kinderen en kleinkind.

Schnöllerhof heeft een groot grasveld met ligstoelen en uitzicht op de zee. Daar hebben we ’s middags lekker lui in de zon gezeten en gelezen. Op de achtergrond de hoge bergen en het kasteel Neuschwanstein. Er is ook een buitenterras waar veel fietsers en wandelaars pauze maken en genieten van koffie en gebak of iets anders (ijs, bier).

Dinsdag zijn we naar de Hopfensee gereden, zo’n 10 km verderop en vandaar onze wandeling (ongeveer 2 uur) gestart. Na afloop hebben we Flammkuchen gegeten met uitzicht over de Hopfensee. Hier waren veel restaurants en toeristen.

Woensdag hebben we vanaf de Hopfensee een gedeelte van de Emmentaler-Radweg gefietst, die zeer heuvelig was. Vermoeiend (hebben we nu e-fietsen nodig?).

Donderdag weer gewandeld, dit keer om de Alpsee. Eerst door het bos naar boven en daarvandaan om de mooie blauwe zee heen met uitzicht op de Königsschlösser.

’s Avonds hebben we voor de 2e keer gegeten in Haflingerhof in Seeg. Vlotte bediening en goed eten.

Op vrijdag zouden we naar vrienden in Bayern gaan, die voor zaterdag een tennistoernooi georganiseerd hadden. Dit is helaas niet doorgegaan vanwege het voorspelde en ook opgetreden zeer slechte weer. De hele week hebben we heel heet weer gehad (meer dan 30 graden) en de voorspelling voor zaterdag was 12 graden en regen.

We zijn dus terug naar huis gereden. Al met al een leuke korte vakantie.